Inschrijven als werkzoekende bij VDAB

Heb je je studies beëindigd en zoek je werk? Dan schrijf je je zo snel mogelijk in bij VDAB als werkzoekende. Zo gaat je beroepsinschakelingstijd van start. Vroeger noemden ze dat “wachttijd”. Hoe zit dat met dat wachten?

Je blijft natuurlijk niet op je luie achterste zitten, maar gaat op zoek naar een job die bij je past. Het vraagt soms wat inspanning om verschillende sollicitaties te doorstaan. En je vindt niet altijd direct je droomjob. Schrijf je dus altijd in als werkzoekende bij VDAB.

Wanneer en hoe moet ik me inschrijven bij VDAB?

Je kan je inschrijven vanaf januari van je laatste schooljaar. De snelste manier om je in te schrijven is online via www.vdab.be.

David De LossyWanneer begint mijn  beroepsinschakeltijd te lopen en hoe lang duurt die? 

Heb je je studies beëindigd, dan moet je een beroepsinschakelingstijd van 12 maanden doorlopen. Pas dan heb je recht op een inschakelingsuitkering als je geen job vindt. Beëindig je je studies op het einde van het schooljaar en schrijf je je in bij VDAB, dan begint  je beroepsinschakeltijd te lopen vanaf 1 augustus. Schrijf je je later in bij VDAB, dan loopt die vanaf je moment van inschrijving. Voor meer info klik je hier. Is je beroepsinschakelingstijd verstreken en ben je nog werkzoekend, dan kan je een inschakelingsuitkering aanvragen. En dat is niet hetzelfde als een werkloosheidsuitkering. Je hebt pas recht op een werkloosheidsuitkering als je al een tijd gewerkt hebt. De juiste voorwaarden vind je hier. Maar je moet natuurlijk niet blijven wachten tot dat jaar voorbij is. Je gaat op zoek naar een job. Uiteraard.

Op www.vdab.be vind je alle info. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een Werkwinkel.

 

 

Reacties zijn gesloten.