Je eerste loon als laborant

€1684*

Dat zijn de centjes die je kan laten rollen nadat je je eerste loon als laborant gekregen hebt. Een loon kan stijgen en dat is in dit bedrijf zeker zo. Hoe meer gemotiveerd je bent om door te groeien, hoe hoger je loon klimt.

* je hebt nul ervaring, bent niet getrouwd, en woont nog bij je ouders.

Deze extra’s krijg je er bij Janssen Pharmaceutica bovenop:

  • Hospitalisatieverzekering en een pensioenfonds.
  • Gelegenheidspremies als je trouwt, kindjes krijgt of Sinterklaas zijn verjaardag viert.
  • Achtendertig dagen vakantie plus alle wettelijke feestdagen.
  • Tussenkomst in de terugbetaling van de geneesmiddelen die ze bij Janssen  zelf maken.

Gemotiveerde werknemers, dat heeft Janssen Pharmaceutica graag, doordat de pensioenleeftijd steeds hoger en hoger komt te liggen, zet men hier hard in op het ‘contentement’ van de werknemers. Ze nemen veel initiatieven voor de werknemers: zomerbar, uitstapjes, sportactiviteiten, …  Werknemers uit alle landen van de wereld komen hier mee nadenken over nieuwe medicijnen. Het restaurant lijkt wel op een VIA restaurant.

Stel even heel hypothetisch dat je bij jezelf in je hoofd denkt: ‘tiens, zo laborant worden, dat zie ik wel zitten.’ Wel, volgens coach Tom zijn dit dé vijf talenten die een laborant best goed onder de knie heeft:

  • Een maxigevoel voor veiligheid
  • Nauwkeurige vingers, 1 milliliter moet exact 1 milliliter zijn
  • Structuur mag je niet afschrikken
  • Innovatie en creativiteit, bedenken en verzinnen, het hoort erbij
  • Flexibiliteit mag niet ontbreken, soms kan je vroeger naar huis, soms moet je in het weekend een experiment afwerken.

Wil je in dit wereldbedrijf een eigen labojas dan moet een combo van structuur en flexibiliteit je liggen.

Geen topcombinatie voor mij, je hebt veel vrijheid maar wel op een afgebakend gebied en dat voelt voor mij een beetje ‘claustrofobisch’. Ook verantwoordelijkheid hebben en ermee kunnen omgaan is van maxibelang. Wat je ook doet, elke handeling is belangrijk en moet heel precies uitgevoerd worden.

Je neemt je werk niet mee naar huis, alles gebeurt in het labo zelf, dus thuis heb je nog tijd genoeg over om je favoriete hobby uit te oefenen. Coach Tom is een fanatieke voetbaltrainer en kan naast zijn werk elke avond op het voetbalveld zijn spelers naar een overwinning brullen.

-Hanne-