Lasser Thierry

coach en brecht
coach thierry rond
  • Bricoleur
  • Hittegolver
  • Selfmade man

Het woord ‘bricoleur’ is op Thierry De Keysers (43) lijf geschreven. Het huis waarin hij woont, heeft hij helemaal zelf gebouwd, van de eerste steen tot de gelaste barbecue in de tuin. Wanneer Thierry de mogelijkheid ziet, last hij de zaken aan elkaar en creëert hij iets nieuws, met stijl. Samen met zijn vrouw Kathy runt hij de zaak ‘Staal met Stijl’. Zij doet de administratie, hij werkt samen met vier lassers in het atelier.

Hoe ben je in deze job terechtgekomen?
Thierry:
“Als kind zat ik altijd te prutsen in het werkkot van mijn opa. Op school heb ik Elektriciteit gevolgd. Reden?  Mijn vader was  elektricien. Ook al hield de job veel handwerk in, ik haalde er niet de gewenste voldoening uit. Ik wou een job met zichtbaar resultaat. Al het werk van een elektricien zit verstopt achter een schakelaar, die er bij iedereen hetzelfde uitziet. Ik wou creatiever aan de slag kunnen. Uiteindelijk ben ik aan de slag gegaan bij Volvo. Daar heb ik mijn lassersdiploma behaald. Door zelf veel te experimenteren als lasser ben ik goed geworden in het vak, en zelfs zelfstandig geworden.”

Ben je trots op je werk?
Thierry:
“Natuurlijk. Na vijftien jaar lasser, weet ik nog steeds waar al mijn realisaties te vinden zijn. In het atelier is nog niets naar buiten gegaan waar ik spijt van heb. Het is niet zo dat ik alles altijd even mooi vind, maar ik weet wel dat de kwaliteit altijd voldoet. Mijn doel is om dingen te maken die ouder kunnen worden dan ik ooit zal zijn.”

Welk moment ga je nooit vergeten?
Thierry:
“Op een dag stapte er een chirurg binnen met de vraag of wij binnen zijn budget zijn ramen konden maken. De offerte bleek te duur, dus vroeg hij of hij ze zelf mocht maken in ons atelier, onder begeleiding van mij. “Ik wil jou dan ook mijne stiel leren,” hoor ik hem nog lachend zeggen. Uiteindelijk is hij erin geslaagd om zijn ramen zelf te lassen. Mensen met passie voor metaal opleiden? Ik haal daar veel voldoening uit.”

– Brecht –