Installateur Hans

brecht en coach
coachrond
  • panter
  • handige Hans
  • levensgenieter

Hans Smet (42) zet zijn grote spitsvondigheid in als installateur bij Ecopuur. Samen met de collega’s installeert hij verschillende ecologische systemen in de meest milieuvriendelijke gebouwen. Na de uren kamt hij zijn -in gel gestreken- haar naar achter, pruts hij aan oldtimers en is hij rockabilly.

Roadies - Installateur - Gr-50Heb je voor deze job nog een andere job gehad? Welke?
Hans:
“Ik ben eigenlijk in de job van installateur gerold. Het is gebeurd zonder er al te bewust over na te denken. Op mijn zeventiende ben ik gestopt met school. Ik wou gaan werken. Via het interimbureau heb ik verschillende jobs gedaan en een opleiding gevolgd voor magazijnier in de haven van Antwerpen, daar heb ik dan zeven jaar gewerkt. Tijdens het weekend hielp ik een maat daken leggen. Via die job heb ik een installateur leren kennen die me wou opleiden. Met al die ervaring ben ik uiteindelijk aan de slag gegaan bij Ecopuur als werfleider. Zonder ervaring geraak je daar moeilijk binnen.”

Welke kwaliteiten heb je nodig om deze job goed en graag te doen?
Hans:
“Je moet interesse hebben in het vak en heel leergierig zijn. De technieken binnen de bouwsector evolueren heel snel. Dagelijks komen er nieuwe producten op de markt, en die moet je als installateur steeds weten te installeren. Handig moet je sowieso ook zijn. Ook vindingrijk. Tijdens het installeren duiken er bijna altijd kleine probleempjes op en die moet je snel en perfect kunnen oplossen.”

Wat zijn je favoriete taken binnen je job?
Hans:
“Het allerliefst doe ik de afwerking. Het is het moment waarop je meteen resultaat van je werk ziet. Ook het moment dat je een installatie opstart en merkt dat alles werkt, zonder lekken bijvoorbeeld, is zalig. Soms moeten wij ook toiletten ontstoppen en ja… da’s natuurlijk een pak minder leuk (lacht).”

Ook Hans schreef een verslagje over zijn ervaring als coach van Brecht: lees hier mee.

– Brecht –