Expediteur Jörg

Roadies - Expediteur - Gr-19
coach rond
  • structuurfan
  • opgewe(r)kt
  • talenknobbel

Jörg De Cae (23) werkt bijna twee jaar als expediteur bij SDV. Zijn taak bestaat erin om palletten, containers en kisten -met God weet wat er allemaal in zit- op de gewenste locatie in Algerije en Nigeria te leveren. Een echte student is hij nooit geweest. Hij wist nooit welke richting te volgen. Bij SDV toont hij wel een gezonde ambitie als expediteur. Die ambitie vertaalt zich in een gedreven werkdrift en vele overuren.

Hoe ben je in deze job terechtgekomen?
Jörg :
“Tijdens het secundair onderwijs heb ik Economie-Moderne Talen gevolgd. Na mijn zesde jaar had ik geen flauw idee van wat ik verder wou studeren. Mijn neef studeerde Logistiek management en ik dacht: dat zie ik ook wel zitten. De transportsector interesseerde me wel, vooral haventransport, want ja, ik ben een Antwerpeneir eh. Toen ik pas afgestudeerd was, heb ik een telefoontje gekregen van SDV. Na twee sollicitatiegesprekken kon ik er onmiddellijk aan de slag. Expediteur is dan ook een knelpuntberoep.”

Welke kwaliteiten heb je nodig om deze job goed en graag te doen?
Jörg :
“Een strakke structuur en veel orde hebben is heel belangrijk in deze job. Zo heb ik voor mezelf een systeem bedacht om mijn dossiers te klasseren. Je moet ook een talenknobbel zijn. Engels, Frans en Duits komen frequent voor. De talen vlot kunnen spreken volstaat niet. Ook via mail moet je je schriftelijk kunnen uitdrukken. Je moet ook veel geduld hebben, want vaak loopt niet alles zoals je het wenst.”

Welke drie dingen zou je willen veranderen aan je job, als je carte blanche kreeg?
Jörg :
“Ten eerste: ik zou het leuk vinden om van thuis uit te kunnen werken. De helft van ons werk kunnen we evengoed achter onze computer thuis doen. Ten tweede zou ik het interessant vinden indien we meer de kans zouden krijgen om landen te ontdekken waarheen we de vrachten moeten sturen. De voeling met onze opdrachtgevers vind ik belangrijk. En ten laatste, euhm, misschien zou ik de radio wat verder van mijn bureau plaatsen. Dan zou ik me beter kunnen concentreren (lacht).”

– Brecht –