Technicus Jurgen

Jürgen en Brecht
De Jurgen
  • 40-jarige puber
  • verliefd op pretparken
  • veilige vent

De bodyguard van Bellewaerde Park

Jürgen is verliefd op pretparken, maar dan vooral op Bellewaerde Park. Hij voelt niet enkel liefde voor de techniek van het park, hij gaat gewoon voluit voor alles en iedereen daar. Een alledaagse veertiger kan je Jürgen moeilijk noemen. Hij beschrijft zijn auto als ‘my pimped out, chromed out car’ en zijn beltoon is de Harlem Shake. Het is een boom van een vent met stoere tatoeages op zijn schouders en tegelijk trotse papa van zijn drie kinderen.

DSCF3383

In het secundair heeft Jürgen drie jaar lang aso gevolgd: eerst economie, daarna wetenschappen. Maar het was niet zijn ding. In het vierde jaar koos hij voor mechanica in het tso. Hij deed nog een zevende jaar Industriële Computertechnieken. De bedoeling? Een moderne technicus worden. De verplichte legerdienst was er toen ook nog, de ideale kans voor Jürgen om zich technisch bij te scholen. Maar hij deed er niets met techniek. Hij werd er barman.

Veiligheid is een werkwoord

Na wat pech in de technische branche werd zijn bijverdienste als buitenwipper zijn fulltime job. Hij was portier, bodyguard en zelfs privé chauffeur. De verklaring? In dat milieu valt er veel geld te verdienen. Die centen had hij nodig voor de renovatie van zijn boerderij. Het harde nachtleven had een zware impact op zijn familieleven. Na de geboorte van zijn laatste zoontje pakte hij het anders aan. Hij solliciteerde voor  een openstaande vacature bij Bellewaerde Park.
Ondertussen werkt Jürgen hier al vijf jaar. Als technicus begint hij heel vroeg, maar heeft hij meer tijd om een echte papa te zijn. Ook al maakt hij regelmatig overuren. Na vijf jaar is hij, volgens mij, de ideale werknemer. Elke controle, elk werkje wordt perfect uitgevoerd als je het aan Jürgen vraagt. Veiligheid is zijn werkwoord. Iedere attractie moet in orde zijn voor ‘zijn’ duizenden kinderen. Creatief, verantwoordelijkheidsgevoel, geen angst voor overuren en oog voor veiligheid, dit zijn de vereisten voor deze job.

Racen in de achtbaan

Jürgen wil in deze job oud worden. Hij houdt van de variatie, de plaats voor eigen beslissingen, de creativiteit.Technici zijn knutselaars, ze weten alles over techniek. Ik hou het liever op racen in de achtbaan.

-Brecht-