Hanne en Brecht

Brecht Herteleer (19)

Brecht rond

  • Zomergem
  • KLJ-er
  • laat-maar-komer
  • sociale stoelenwiebelaar
  • “…mijn studieboeken waren niet mijn beste vrienden. Maar een enthousiaste, opgewekte doorzetter, zijn dat goeie kenmerken voor Roadies?”

Hanne Reumers (18)

Hanne rond

  • Wezemaal
  • animator
  • straffe pen
  •  levendige zangvogel
  • “…een meisje met een bril en een tong die blijft ratelen. Maar ik heb mijn handen al bepoederd met talk. Laat maar komen die jobs.”BrechtBrecht Herteleer werd op 28 juni 2013 19 jaar, en woont midden in de velden van Zomergem, op een half uur fietsen van Gent. Brecht is de oudste van vier broers, en z’n ouders runnen een boerderij. In de linkse stal staan de varkens, rechts staan koeien. Brecht denkt er niet aan om landbouwer te worden: een onzekere toekomst, vreest hij. In het secundair volgde hij de richting Wiskunde-Wetenschappen in OLV-Ten Doorn in Eeklo. Hij deed er zijn zesde jaar over… De eerste drie jaren van het secundair verliepen prima, maar toen begon het mis te lopen. Steeds meer tijd voor hobby’s (de plaatselijke KLJ is dé plek waar Brecht het liefst rondhangt) en minder motivatie om te studeren brachten hem in het zesde jaar serieus in de problemen. Ook in dat laatste bisjaar bleken Frans en Chemie nog lastige brokken.
Roadies kwam dus als geroepen: Brecht had nog geen flauw idee in welke job hij wilde terechtkomen. De leraren waren verrast toen ze hoorden dat Brecht de selecties overleefd had, maar ze bevestigden dat het voor hem net ideaal was dat hij zoveel jobs eens mocht uitproberen. In zijn school bevestigen ze dat hij een gouden hart heeft en écht in de spiegel durft kijken. Z’n vader zag dat Brecht absoluut niet vies is van hard werk, maar hij maakte zich ook zorgen over het studietraject van z’n zoon.
En Brecht zelf? Die had er geweldig veel zin in. Een gast met een moeilijke schoolcarrière, maar met het hart op de tong, weinig angst en een heel open blik op de wereld. Met deze eigenschappen vormt Brecht alvast één perfecte helft van de Roadies.

HanneHanne Reumers verjaart op de ergste dag van het jaar, zegt ze zelf. Al zal 1 september 2013, wanneer ze 18 jaar wordt, de eerste verjaardag sinds lang zijn dat ze niet met boekentassenstress kampt. Haar schoolloopbaan verliep prima: ze behaalde haar diploma Humane Wetenschappen in het Montfortcollege, een school die ze zowat ziet liggen vanuit haar achtertuin in Wezemaal. Ze is de oudste van drie meisjes, en met een papa en mama die als meester Jeroen en juf Mia al lang in het basisonderwijs staan, is het niet zo vreemd dat haar beroepskeuzelijst een paar zorgende richtingen bevatte. Vijf jobs werden op een grote flap op haar kamer geschreven, gewikt en gewogen, maar ze was er nog lang niet uit welke het zou worden. Roadies bood haar een extra jaar om daarover na te denken, en alvast enkele jobs te testen.
Dat Hanne nog tijd vond om zich in te schrijven voor Roadies, is verbazend. Haar agenda staat gevuld met repetities en optredens met Scala én met toneelgroep Jonna. Ze hangt muren vol straffe foto’s op als Kunstbende in de buurt passeert, en ze bereidt ondertussen vakanties voor en volgt cursussen bij Kazou. Hanne is een sociaal beestje en een spraakwaterval waarmee je een dorp constant van groene energie zou kunnen voorzien. En met haar nieuwsgierige aard -denk daarbij aan de blik van een kuiken dat net door z’n schaal breekt- vond ze de leukste weetjes achter de schermen van elke job.

De twee Roadies kregen elk een eigen rol die perfect bij hen paste. Hanne testte elke job gedurende enkele dagen, en ging daarna op zoek naar de goeie verhalen, de maffe plekken, de bijzondere collega’s en legde alles vast op foto. De laatste dag van de werkweek goot ze dat samen in één verhaal voor deze site en de wekelijkse rubriek in Metro. Brecht dompelde zich de hele week onder in het werk. Van maandag tot donderdag beleefde hij voltijds hoe het was om … (vul hier een job naar keuze in) te zijn. Zijn belevenissen lees je ook op deze site, maar zag je ook in kranten (Metro), tijdschriften (Joepie), via de radio (MNM) en op televisie (Iedereen Beroemd).